Норвегия не само удари България насред София, но е на път да сътвори сензация в нашата група като се класира директно за Евро 2016. Това стана много реално, след като вдъхновените от успеха над слаба България норвежци удариха и скъпата селекция на Хърватия с 2:0. И ако до 3 септември скандинавците трябваше да треперят дори за мястото си на бараж за финалите във Франция, то сега се превърнаха в претенденти за едно от първите две места в група H. Дори временно излязоха начело преди квалификацията Италия - България в Палермо, изпреварвайки и хървати, и италианци.

Норвегия вече има 16 точки. Преди двубоя с България "скуадрата" е с 15, а хърватите имат 14, след като от актива им бе отнета една точка. Окончателното решение дали санкцията ще остане в сила ще бъде обявено на 17 септември. 

Двата гола за важната домакинска победа за Норвегия отбеляза Йо Инге Бергет. В 51-ата минута топката стигна до халфа на "Малмьо" в лявата част на наказателното поле, Бергет литна Дарио Сърна и шутира в близкия ъгъл - 1:0. В 69-ата мин почти огледално скандинавците удвоиха - Сърна пак се върза на финта на Бергет, който този път имаше и късмет - ударът му се отби в Чорлука и влезе във вратата.

В другия мач от групата Малта и Азербайджан завършиха 2:2. Азерите все още се надяват да ни изместят дори от 4-ото място.