Новото българско попълнение на ПАОК Димитър Бербатов даде първото си интервю за клубната телевизия на гръцкия клуб. Той разкри, че целта му е да помогне на тима да спечели трофей в юбилейната година и да помогне на младите играчи в отбора. Бербо обяви, че единствено треньорът Игор Тудор ще реши кога ще бъде дебютът му с екипа на „черно-белите“.
 
- Димитър, добре дошъл в семейството на ПАОК. Какви са твоите чувства и емоции, след като видя шоуто на трибуните?
- Както казах и на стадиона: Не очаквах това, а не мисля, че съм го заслужил. Благодаря на феновете и на всички, които направиха този трансфер възможен. Особено на г-н Савидис заради неговата настойчивост. Това бяха няколко луди дни, но сега съм тук. Единствено ми остава да тренирам, да играя, да вкарвам голове и да радвам всички.
 
- Спомена за настойчивостта на г-н Савидис. Какво точно ти каза, за да те убеди да дойдеш в ПАОК?
- Понякога човек се нуждае от думи, които да го убедят, че мястото е специално. Освен това треньорът е млад. Играл съм срещу него и го познавам добре. ПАОК има добър отбор, а сега като съм тук ще мога да помогна на младите играчи с моя опит и съвети. През тази година клубът има юбилей – 90 години. Така, че нека направим нещо специално.
 
- Феновете вече очакват с нетърпение да те видят в игра. Кога очакваш да дебютираш?
- За това трябва да питате треньора. Това решение ще може да вземе само той. Аз ще тренирам с отбора и ще очаквам с нетърпение първия си мач. Знам, че атмосферата ще бъде специална и невероятна.
 
- През твоята кариера си станал един от най-добрите реализатори в историята на футбола. Каква те мотивира да продължиш да играеш?
- Обичта ми към футбола ме кара да продължа. Единственото, което съм правил през живота сиq е било да играя футбол. Желанието да играеш още и още се засилва, когато започнеш да остаряваш. Затова се опитвам да играя колкото се може повече, тъй като когато съм на терена се наслаждавам и се опитвам да правя щастливи и хората по трибуните.
 
- Каква равносметка би те задоволила след една година в ПАОК?
- Надявам се да окажа добро влияние на отбора, да помогна на младите момчета, на треньора и на клуба с моите голове, асистенции и стила ми на игра. Естествено, да спечелим някакви трофеи с тима за 90-ата годишнина на клуба, това ще бъде фантастично.

- Какво да очакваме – голове, асистенции или нещо друго?
- Искам да помогна на тима колкото се може повече. Ако трябва да съм честен – на мисля за моето представяне, а за това на целия отбор. Затова няма значение дали ще вкарам, асистирам или ще помогна просто с присъствието си в мачовете, на тренировките или извън терена. Ако мога да помогна със съвет или с пример и начина, по който играя, ще бъде хубаво.

- Обяви, че с гръцките фенове сте като братя. Това мотивира ли те допълнително да играеш за клуба и това ли една от причините да дойдеш?
- Да! Както вече казах, баща ми е роден на километри от границата. Там е и моето село. Ние сме две близки държави, което ни сближава и ни прави като братя. За първи път съм тук, но не мисля, че ще има някакъв проблем.