Одобрен е съставът на общинските избирателни комисии (ОИК) в Иваново, Бяла и Ценово. С решение на Централната избирателна комисия от първи септември съставът им беше официално назначен и встъпва в правомощията си на 5 септември.
За трите общини той бе избран в средата на миналата седмица, след като представителите на парламентарно представени партии се договориха за състава и ръководството. Членовете на местната комисия в Иваново, Ценово и Бяла са 11.
Председател на ОИК в Иваново е Галинка Кирилова от ГЕРБ. Постът зам.-председател се заема от Мартин Календжиев от „Атака“, а секретар е Атанаска Недева от БСП.
В Ценово комисията се оглавява от Николай Йорданов от ГЕРБ, а зам.-председател е Ниази Акифов от ДПС. Постът секретар се заема от Боянка Сидерова от БСП. 
В Бяла също е постигнато съгласие за разпределението на местата в ръководството на ОИК, като при обсъждането представителите на Реформаторски блок не са направили предложение за участие в комисията и са изразили съгласие да се пристъпи към теглене на жребий между останалите партии. За председател на комисията е назначен Росен Тодоров, който е предложение на ГЕРБ. Зампредседателското място заема Пенка Христова от ДПС, а постът секретар - Петко Петков от БСП.