Полицията в Солун задържа българин за нелегалeн трафик на имигранти с камион, в който бяха намерени 103 души, от които 19 деца, съобщава БНР. Билетът за всеки от чужденците е бил по 2000 евро.Освен българина са задържани още петима трафиканти, като са им предявени обвинения.

Кореспондентът на националното радио в южната ни съседка съобщи, че на остров Лесбос ситуацията с имигрантите и бежанците е извън контрол. Тази сутрин хиляди затвориха достъпа към централното пристанище Митилини в знак на протест срещу условията на живот.

На пристанището спят над 6000 души, а общо на острова са над 13 000, съобщават властите. 

Всеки ден специален кораб прехвърля от Лесбос за Атина по 2500 чужденци, но още толкова пристигат.

Официална информация на европейските сили по охрана на границите Фронтекс съобщава за 23 000 имигранти, пристигнали на гръцките острови за седмица.

На островите Кос и Лерос има повече имигранти, отколкото властите могат да приемат. Нови полицейски части днес пристигнаха от Атина в помощ на морската охрана.

Служебният премиер Василики Тану свика извънредно заседание на министерския съвет по кризата с бежанците. Днес в Атина пристига еврокомисарят по миграция Димитрис Аврамопулос за среща с гръцкото правителство.