От години изследователите и обикновените хора търсят тайната на щастливия брак. Изненадата бе пълна, когато се оказа, че това е бутилката вино. До откритието стигнаха научни работници от Университета на Отаго в Нова Зеландия.
Ето още един плюс на алкохола. Учените доказаха, че в него се крие истинската причина за щастлив семеен живот. Една бутилка вино най-малко веднъж в седмицата прави партньорите четири пъти по-удовлетворени от техния брак.
В изследването участват 1500 съпружески двойки, които споделили своите алкохолни привички. Авторите установили, че щастието от семейния живот се увеличава в зависимост от желанието на партньорите да пият алкохол. Според експертите на първо място и най-важно е да пиете заедно.
Умерените консуматори сред представителите на силния пол пият най-малко веднъж в седмицата, но винаги в компанията на своята съпруга. При партньорите, които никога не пият алкохол заедно, вероятността бракът им да потръгне намалява до 69% спрямо 91% за любителите на напитката на боговете.