Нова авария с правителствения "Фалкон" се случили днес. Премиерът Бойко Борисов не успя да излети от летището във Варна.

"Фалкон"-ът, който преди месеци даде сериозна повреда, отново е показал проблем - трите колесника не са се затворили след излитането на машината. Според Ивайло Московски, явно проблемът е в електрониката на самолета, останал след последния ремонт.

Екипажът на правителствения авиоотряд е изчакал горивото да изгори и е върнал обратно "Фалкон"-а на летище "Варна". Още няма официални подробности за поредната авария.

Машината е кръжала във въздуха около 15 минути. В момента министър-председателят изчаква пристигането на правителствения Еърбъс. Той трябва да отпътува за Пловдив.

През февруари правителственият самолет заедно с премиера на борда, кацна принудително на летище София, след като кръжа повече от час над столицата. Тогава "Фалкон"-ът трябваше да откара Борисов на срещата на евролидерите в Брюксел. И тогава причина бе авария в колесника.

Министърът на транспорта Ивайло Московски каза пред бТВ, че явно проблемът не може да се отстрани и машината ще бъде върнат при производителя във Франция.

Бойко Борисов днес бе в морската столица, където говори пред Младежката академия на ГЕРБ.