34-годишният шофьор на „Форд Ескорт“, който загина на бул.“Христо Ботев“ в петък четири минути след полунощ, правеше гонка с тъмно на цвят ауди, каза за „Утро“ шофьор на джип „Мицубиши“, който се е спускал зад състезаващите се коли по надолнището на булеварда.
По данни на очевидеца фордът изпреварил тойотата от дясната й страна, а аудито минало от лявата страна на японската кола, след което засякло форда.
Водачът му свил вдясно и се ударил в първия тролейбусен стълб след последния мост на „Христо Ботев“. Аудито пък се отклонило вляво, блъснало се в мантинелата на разделителната ивица и продължило по бул.“Ц.Освободител“.
Първи на мястото на инцидента спрял шофьорът на джипа. Той установил, че катастрофиралият водач още диша, но от двигателя на форда излиза дим и без да се двоуми, извадил пожарогасителя и започнал да гаси появилите се пламъци. В това време пристигнали екипи на Спешна помош и на пожарната. Колата била разрязана, а шофьорът изваден полумъртъв. Медиците веднага го сложили на системи в реанимобила и го откарали в болницата, където той починал. Както „Утро“ вече писа, кръвната проба показала 1.76 промила у загиналия. Предполага се, че водачът на аудито също е употребил алкохол, след което се е заформила гонка между двамата по надолнището на „Христо Ботев“. Дали той е заловен, вчера не стана ясно.
„Няма задържан по случая“, заяви за „Утро“ директорът на русенската полиция Теодор Атанасов. И обясни, че работата за изясняване на тежкия инцидент продължава, а една от версиите действително е, че катастрофата е причинена след гонка. Полицаи установили, че на местопроизшествието е имало и друг автомобил, но не се знае категорично какво е било неговото участие и дали е допринесъл за тежката катастрофа с трагичен финал. Атанасов уточни, че са разпитани хора, които са били близки на загиналия 34-годишен шофьор и са комуникирали с него въпросния ден.