Крадец с биография трябва да лежи девет месеца в затвора след поредния си удар, но е много вероятно наказанието да си остане само на хартия. В нощта срещу 23 февруари П.Г. решил да се почерпи, без да плаща. До павилион на спирката пред „Булстрад Арена“ имало хладилник с безалкохолни напитки и без да се смущава от седящия на пейката на спирката клошар, зажаднелият за нещо свежо апаш извадил връзка секретни ключове и отворил катинара. След това решил, че след като му се е паднало, трябва не само да пийне едно, но и да се запаси. 
Без да се притеснява за хигиената, изсипал отпадъците от кошче и взел найлоновия чувал от него. Напълнил го с 18 бутилки, но се сетил, че не е възпитано той да пие, а клошарят да го гледа и го почерпил с бутилка безалкохолно. 
Друг свидетел обаче повикал полиция, която бързо се озовала на място и спипала крадеца. Той си признал, какво е направил, показал връзката ключове, както и градинката, в която скрил бутилките, за да не ги открадне някой.
Дошло време да го съдят, но той не благоволил да се яви в съдебната зала, не бил открит и на адреса, който дал на разследващите. Въпреки това обаче делото срещу него тръгнало, тъй като текст в НПК позволява това. Издадената му присъда е 6 месеца ефективно при общ режим. Тя обаче набъбнала на 9 месеца, тъй като П.Г. имал предходно тримесечно условно наказание.