Футболистите на „Дунав“ и близо 7000 гласовити зрители сътвориха шоу на Градския стадион. Момчетата разгромиха „Ботев“ /Гълъбово/ с 5:0 при шестата си стъпка в първенството на „Б“ група, а публиката създаде чудна „английска“ атмосфера. С новите 3 точки в задушния съботен следобед „светлосиният“ отбор остана на върха във временното класиране. 
Спектакълът започна с ранен гол на Диян Димов. Капитанът засече центриране на Атанас Атанасов от корнер и прати топката с глава в обратния ъгъл. Малко по-късно Атанасов разсече отбраната на гостите с дълъг диагонален пас към десния фланг, Юлиян Ненов пое фино топката на гърдите си и когато бе на крачка от ударна позиция, бе повален в наказателното поле. Вторият автограф на Димов от дузпа бе техничен шут в долния ляв ъгъл - 2:0.
Полувремето бе затворено до 3:0 с гол на Мирослав Будинов. Бил тежък и бавен! Така ли? Елате и вижте! Централният нападател получи пас по дясното крило, а мощният му демараж с топка в крака принуди отчаяно припкащия ляв бек да огледа добре номера на фланелката му. „Синият“ №9 излезе сам срещу вратаря, който парира на късмет първия му удар. Добавката на Будинов с левия крак вече бе безпощадна!
Втората част на мача бе вълнуващо забавление - за момчетата на терена, и за зрителите! А голът за 4:0 бе „измислен“ от Юлиян Ненов. Той пое отбита топка отвъд наказателното поле, полетя внезапнно с нея като куршум, мина като през иглени уши в тесния шпалир от няколко препарирани сякаш защитници и технично се разписа с удар по земята. Шедьовър!
До „много добър 5“ в бележника на гостите се стигна след красива атака с няколко къси подавания по дясното крило. Мирослав Будинов центрира меко, а влезлият като смяна Петър Патев плонжира за ефектен удар с глава.
„Гълъбите“ бяха на път да останат и без малкото си перушина. Вратарят им Иванов ги опази по чудо с няколко спасявания. При едно от тях всички виждаха как Деян Лозев праща топката в мрежата, но... Те така и не стигнаха до точен шут в рамката на Антонов. Активът им към края беше два-три сватбарски салюта, вдигнали във въздуха врабчетата откъм информационното табло. 
Под знака на „Бий, за да те уважават“ „Дунав“ изпълни задачата си. По-важното е, че тази задача бе решена с умна, вдъхновена, интелигентна игра. Смяната на ритъма, хубавата преса в средата на терена, редуването на постепенни атаки с бързи контри при отнетите топки подсказва за отбор, който изгражда и налага съвременен стил на игра. Е, вярно, „Ботев“ /Гълъбово/ не е „Ботев“ /Пд/, но никой няма право да подценява тази хубава победа. Тя е част от дългия и трънлив път по възраждането на новия „Дунав“!
Като стана въпрос за възраждане, няма как да отминем миниспектакъла на Юли Ненов. Избухна с гол №5 в личната си сметка, напълни очите с класни, нестандартни и гросмайсторски ходове. Дано да не вдигаме прекалено рано неговите акции, но това момче /на 21 ноември ще навърши 21 години/ е осенено от богат дар Божи, за да стане голям футболист. Техника, мощ, бързина, бърза мисъл, въображение, плътен шут - истински букет от очевидни качества! 
„Отличен“ и за либерото Мартин Ковачев. Беше безпогрешен в защита, а на няколко пъти изчисли до сантиметър страхотни дълги подавания към хората в атака. 
Браво на Атанасов, Парнаров, Читаков, Димов, Мишо Милчев! Браво и на Патев, че се включи умно и със самочувствие! Браво на всички!
Сега идва седмица без официален мач. Идва време за здрава домашна работа без полети в облаците. Работа в същото темпо, защото се задава тежък и ключов мач срещу „Локомотив“ /ГО/. Той е на стадиона в Горна Оряховица. До 12 септември, до другия спектакъл!    
„Дунав“: Антонов, Парнаров /Петков-78/, Ковачев, Атанасов, Милчев, Димов, Лозев, Читаков /Патев-54/, Будинов, Колев /Димитров-59/, Ненов.
„Ботев“: Иванов, Вълев, Бейсим /Катранков-59/, Енчев, Кръстев, Коларов, Зотев, Тошев, Иванов /Диков-70/, Халил, Кирилов.