Новината, че футболист от школата на „Дунав“ стана шампион на държавното първенство по лека атлетика, прозвуча прелюбопитно. Както „Утро“ писа, Борис Гатев спечели златния медал при юношите до 18 години в бягането на 800 метра.
„Ще го оставим да избере между футболния терен и пистата“, каза личният му треньор в лекоатлетическия клуб на дунавци Евгени Игнатов.
Ние обаче държахме да разберем повече от наставника му във футболната школа на „Дунав“ Ивайло Кирилов.
„Разбрах, че ще участва в първенство по лека атлетика. Дойде при мене и каза, че трябва да тренира отделно за шампионата в Стара Загора. Отговорих му, че няма проблеми. Борис е роден през 2008 година. Последния сезон игра при мен в отбора с футболисти до 17 години. Гатев е момче със сериозна физика, има голяма и хубава крачка. Изпълнява тъчове по английски маниер - все едно праща топката не с ръце, а с крак. Притежава и безспорни футболни качества. Като стил на игра върху какво да работи, но времето е пред него. Говорих с треньора на дублиращия отбор Мариян Тодоров и му препоръчах да му обърне внимание. Накъде ще се ориентира? Това ще е негово решение. Аз мисля, че перспективите пред него да стане добър футболист са сериозни“, коментира Кирилов за „Утро“.