Амалия Колева спечели втори златен медал за страната ни от Световното първенство по Таекуон-До ITF, което се провежда в новата спортна зала (Колдрума) в Пловдив. Именитата ни състезателка пречупи конкуренцията в дисциплината „силов тест“ и добави второ отличие към бронза от вчера в дисциплината „спаринг“.

„Честно да си призная, не очаквах, че именно в „силовия тест“ ще успея да спечеля световната титла. Представителките на Монголия и Чехия са много солидни и това е причината да съм леко изненадана, но в същото време изключително доволна и щастлива от победата си“, сподели след своя триумф Амалия. Тя призна още, че много съжалява за изпуснатия шанс вчера, когато на полуфиналите в „спаринга“ допусна обрат и остана с бронзовото отличие.

С днешния успех на Колева, България вече е с актив от 7 медала – 2 златни на Амалия и Рами Шау, 3 сребърни на Мирела Чилингирова, Антон Огорелков и Любомир Бакалски и 2 бронзови на Амалия Колева и Елена Самарджиева. Довечера от 20:30 часа на сцената на Античния театър ще се проведат финалите в отборните дисциплини. Входът за зрители е свободен.