Искаме хората да зареждат качествени горива на нормални цени. Това каза министър-председателят Бойко Борисов в Шабла по повод акциите по бензиностанциите в страната, съобщава „Фокус”.„Искаме хората да имат нормални цени на горивата и като отиде човек да зареди гориво да е качествен бензинът или нафтата, или бутилката с газ. И съответно толкова, колкото плати - да му налеят в резервоара”, коментира Борисов.

Той поздрави Прокуратурата, НАП, Агенция „Митници” и всички, които ежедневно следят ситуацията. „Това няма да е кампанийно, то ще си върви, тъй като виждате - приходите веднага се вдигнаха бюджета, веднага се вдигна разходът на гориво от държавата и се оказа, че юли август по-малко сме карали коли. Това означава и пари за военните - да може да им се купи техника. Правим го в името на хората”, посочи премиерът.

„Това ще продължи, докато не се дисциплинират. Сега в енергетиката вече звеното започна да работи и там също очаквам подобни резултати, каквито в контрабандата – приходите растат и на сайта на МФ може да ги видите”, каза още Борисов.

Премиерът коментира и сумата, която ще е необходима за провеждането на местните избори през октомври. „Когато правят закони, трябва да мислят, че някой трябва да ги плаща. Пак ги плаща народът и данъкоплатецът”, посочи министър-председателят.