Масов страх, че децата им ще бъдат отвлечени от хора в линейка, обхвана ромската махала в Септември. Паниката продължава вече няколко дни, съобщава „Марица”. Откакто е тръгнала мълвата, родители не смеят да пуснат малчуганите да играят навън, а някои дори са зарязали работата, за да седят вкъщи и да пазят малките.Докато се крият зад четири стени, майки си хапят устните от нерви - как ще пратят децата на училище от 15 септември. 

„В Септември бяха отвлечени две момченца, едното от които е на 10 години”, съобщава в писмо Калина Бонева.

Тя е от градчето. В момента е на гурбет и е близка със семейството на Наташка, за чиито внуци се разнесла мълниеносно мълвата и стигнала чак зад граница. Според Калина жертвите били упоени. 

Целта на похищението била да се вземат органите им за нелегални трансплантации. Полицията обаче бързо била разкрила извършителите и ги заловила, а малките били настанени в Областната болница в много тежко състояние. 

Проверка обаче установи, че това е поредната градска легенда. Нито в полицията знаят нещо за задържани похитители на деца с линейка, нито във Второ детско отделение в последните седмици са приемали каквито и да било пациенти от Септември. Нищо не знаеха и в общината, макар в историята участници да са техни работници по чистотата. 

В самия град обаче истерията е в своя апогей. Махалата е пламнала в напрежение. Говори се и за линейка, и за западна кола, и за бус. Вече не знаем от кое по-напред да се плашим. В Драгиново и в Пазарджик също имало отвлечени деца, шушукат местните. 

Нека хората да проявят здрав разум и да не се поддават на паника, зоват медици. Те припомнят как преди време подобна психоза бе обхванала и квартал Столипиново в Пловдив. Тогава спешните лекари се виждаха в чудо как да стигнат до адрес, след като тълпи уплашени хора посрещат на нож линейките в махалата.