38-годишен мъж от Ловеч, държа принудително крадец в гаража си, принуждавайки го да изкупува вината си с нови кражби, но в негова полза. В сряда обаче наказаният успял да избяга и отишъл право в местното РУП, където се жалвал, че е каран да копае кабели и системно е бит.

Криминалисти бързо установили самоличността на, раздавалия собствена справедливост и го задържали за 24 часа. Била разплетена и историята около пленника - 27-годишен мъж от с. Мечка. Той бил спипан да краде в хранителен магазин в същото село. Обектът бил собственост на приятелка на ловчанлията, с която живеели на семейни начала. Вместо да известят полицията те се споразумели с крадеца да им работи, за да изкупи вината си.

Мъжът му надянал маска на лицето, натоварил го в багажника на колата си и го закарал в гаража си в Ловеч. Всяка сутрин процедурата с маската и багажника се повтаряла, а потърпевшият бил изкарван извън града да копае кабели. Вечер заробилият го ги прибирал и продавал - него връщал в тъмницата му. За по-голям респект и подчинение често му хвърлял солидна порция бой.

След разкритията на злополучния крадец, срещу ловчанлията е образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава, казаха от прокуратурата.