25-годишната помощник-възпитателка в детска градина „Червената шапчица“ Джанет Тахирова, която се лекуваше в Турция от левкемия, вече е в България и провежда химиотерапия в частна клиника. Това съобщи нейната майка във Фейсбук. Средствата за първия цикъл от лечението вече са събрани и сега се набират средства за трансплантация на костен мозък. Необходимата сума е между 84 500 и 144 830 евро, което е непосилно за семейството. 
Химиотерапията се провежда по плана на професор Зафер Гюлбаш от Анадолу център, с предписаните от него лекарства и под негов контрол. „Правим тук изследвания на кръвта и ги пращаме за консулт с него. Дано всичко да мине добре и след тази химиотерапия от 28 дена, като отидем на среща с професора да имаме още по-добри новини“, е написала майката на Джанет. Тя споделя, че лечението продължава тук, защото в Турция е много скъпо и дълго и събраните пари няма да стигнат за втората химиотерапия.
„Благодарим от сърце на всички, които помагат и ще помагат. Ние до такава степен сме трогнати от човешката съпричастност, която се изсипва върху нас, че Джанет се чувства излекувана дори само от любовта на хората. От това, че много познати и непознати са отворили сърцата си за нея и са решили да я подкрепят в трудния момент. Това ни дава най-голяма сила и надежда“, пише майката на младата жена.