Многократно осъжданият Лефтер Стефанов влязъл през нощта в къщата на жена от Бъзън и започнал да рови какво да задигне. Стопанката чула шума и тръгнала да види какво става в жилището й, когато се натъкнала на неканения гост. 41-годишният рецидивист успял да грабне дамската й чанта и духнал, а жената дълго не могла да се отърси от шока.
Случаят е от малките часове на 11 август миналата година. От задигнатата чанта Лефтер прибрал намерените в портмонето 65 евро, а личната карта, визитника и останалите вещи на жертвата си захвърлил.
Рецидивистът всъщност водил скитнически начин на живот и макар по документи адресът му да е във Варна, той обикалял градове и села. Живеел в кравеферми и се препитавал както успее. Намерил си компания в Русе и така се озовал в района. Заради чергарството Лефтер е открит месеци след дръзката кражба в Бъзън.
И тъй като животът в килия никак не му харесва, за пореден път рецидивистът поиска съдът да го пусне под домашен арест. Според неговия адвокат Лефтер имал пари в квартирата си във Варна и първата му работа след освобождаването от ареста щяла да бъде да отиде да ги вземе, за да възстанови щетите на окрадената жена. Нямало да се укрива, нито да върши други престъпления.
Не на това мнение обаче бе прокуратурата, която обърна внимание на трайно изградените престъпни навици на рецидивиста, който живее без адресна регистрация.
Съдът също прецени, че мястото на задържания е в ареста. Решението е окончателно.