Пиян до безпаметност скитник беше блъснат от автомобил, управляван от 19-годишен младеж, и по-късно почина в болницата.
Инцидентът е станал един час преди полунощ в четвъртък на бул.“България“ до отбивката за вилна местност Мерата срещу „Метро“. Момчето пътувало към града с „Фолксваген Голф“, когато в тъмния участък около кръстовището в последния момент видяло мъж да върви на зигзаг по платното. Младежът не успял да спре,  от удара пешеходецът отхвръкнал нагоре и паднал на асфалта. Голфът се завъртял на пътя, но шофьорът успял да овладее волана, спрял и подал сигнал на тел.112.
На мястото пристигнали линейка на Спешна помощ и екип на КАТ. Униформените разпознали пострадалия - 51-годишен мъж с криминално досие, който бил нает от собствениците на къща в Мерата, да живее в нея и да я пази. Откаран е в УМБАЛ „Канев“ с множество наранявания и фрактури, където въпреки положените усилия на дежурните лекари в 1.30 часа е издъхнал. Причините за инцидента се изясняват.
  С този убит на пътя мъж жертвите в пътната война в региона за петте месеца от началото на годината вече са шест - с един повече за същия период на миналата година. Според статистиката на КАТ всеки месец от януари насам по пътищата в Русенско има по една жертва, но през май загиналите в катастрофи станаха двама. Точно на Гергьовден 50-годишен водач на трактор задряма на волана и вместо да завие наляво за Смирненски, продължи напред и се преобърна в дерето, като почина на място.