Три изнесени заседания в курортни градове на морето и в планината са провели за по-малко от година общинските съветници в Две могили. 
Последната им сесия бе само преди дни - на 21 август те заседаваха на морския бряг в хотел „Елит“ в Балчик. През март проведоха заседание в хотел „Планината“ в Рибарица, а само три месеца по-рано - в средата на декември пътуваха до Дряново, където в „Парк хотел“ обсъждаха проблемите и перспективите пред жителите на Две могили.
„В правилника за организацията и дейността на общинския съвет няма регламентиран брой колко пъти годишно могат да се провеждат изнесени сесии. Този правилник не е еднакъв за всички съвети, а се пише и приема от всеки съвет в отделните общини“, обясни за „Утро“ бившият председател на общинския съвет в Две могили и кандидат за кмет на градчето Христина Ефтимова. Тя обърна внимание, че на изнесените сесии не са присъствали съветниците от ГЕРБ.
„Само когато съветниците си платят от джоба разходите за заседанията по курорти, тогава и ние ще отидем. Категорично сме против превърналото се в практика поведение. По мои груби сметки за едно такова пътуване, на което тръгват не само съветници, но и представители на общинска администрация, се харчат минимум 3000 лева“, коментира Ефтимова, която понастоящем е общински съветник. 
Както е известно, от година съветът в градчето няма председател. Причината - съветниците не могат да излязат с решение кой да ги управлява, като гласуването бива бойкотирано и се проваля. Но когато стане дума за изнесени заседания, изглежда са единодушни.
Ефтимова споделя логиката на колегите й от общинския съвет, според които липсата на председател води до икономии, тъй като никой не получава началническата заплата. Затова те имали на разположение допълнително пари, с които могат да се разпореждат. Ефтимова обаче обяснява, че тези спестени суми могат да се оползотворят по друг начин. И дава пример: съветниците могат да гласуват спестените пари да бъдат отпуснати за наложителния ремонт на тоалетните в училището в Две могили, за който средства не могат да бъдат намерени.