Безрезултатно се оказа извънредното заседание на Общинския съвет в Две могили, тъй като съветниците не успяха да си изберат нов председател.
Единственото излъчено предложение бе това на временно заемащия ръководната длъжност Айдън Карамехмедов от ДПС, научи „Утро“. Кандидатурата му обаче не успя да събере достатъчно гласове. Още повече, че преди началото на гласуването четиримата съветници от ГЕРБ са напуснали заседанието. Карамехмедов, който е девер на бившата заместник областна управителка Айлян Карамехмедова, събрал 4 гласа „за“ от ДПС, а вотът на останалите 8 съветници от БСП, коалиция „Единни за община Две могили“ и независимите бил „въздържал се“.
Самият Карамехмедов дори не пожела да разкрие пред „Утро“, че той е бил единственият кандидат за поста. Заяви само, че явно в Общинския съвет в Две могили няма консенсус и патриотизмът при някои надделява.
Консултации между политическите партии как да се гласува предложението за Карамехмедов за председателското място не е имало, обясни Стефка Райкова от БСП.
Кой ще е новият шеф на съветниците, може би ще стане ясно в петък, когато ще се проведе редовната сесия на съвета. Изборът на председател е първа точка от дневния ред. Очаква се дотогава да бъдат подготвени и нови кандидатури.
Както „Утро“ писа, до овакантяване на поста се стигна, след като доскорошната шефка на съветниците Христина Ефтимова от ГЕРБ хвърли оставка в началото на септември. Това стана две седмици, след като политическата й опонентка от БСП Стефка Райкова поиска Ефтимова да бъде предсрочно освободена от ръководната длъжност.