Американската компания Snake River Shooting Products обяви, че е създала и пуска в продажба специални куршуми за сваляне на летящи дронове. Те са обявени като „най-доброто средство за защита от посегателство на частния живот от страна на летящите машинки”, съобщи onliner.Патроните са 12-и калибър и могат да се използват в повечето разпространени сред населението на страната пушки.В рекламата си, компанията припомня случай с американец, който свали с изстрел дрон, кръжащ над дома му, тъй като се опасявал, че ще бъдат заснети нелицеприятни сцени от поведението на неговите дъщери.

Стрелецът обаче бе задържан от полицията за нарушаване на правилата за боравене с оръжие в населено място. Сега от компанията призовават да бъдат променени законите на страната, за да се разреши на хората да използват свободно оръжието си срещу наглите безпилотни машини.

Уверяват се клиентите, че новите патрони напълно отговарят на изискването да щадят околната среда, те не съдържат олово, но са много ефективни при попадение в дрон.