Проф. Божидар Димитров бе гост в bTV на Иван и Андрей в поредицата „В(од)ещи в занаята”, която има за цел да подготви както водещите, така и зрителите на bTV за предстоящото риалити предаване „Фермата”.Запитан дали в исторически аспект българите могат да бъдат определени като фермерски народ, Димитров сподели, че последните изследвания показват, че българите са земеделски народ, който винаги е живял в трайно уседнала държава. Той допълни, че българинът принципно е индивидуалист, но в моменти на върховно напрежение притежава свойството да се обединява и групово да постига големи победи. 

Бившият министър без портфейл сподели и наблюдението си, че ако се плаща добре, работата не би могла да изплаши българина.

Проф. Божидар Димитров посочи отглеждането на дървета като свое хоби и земеделско умение. На въпроса какво би премахнал от съвремието, той отговори, че не би се отказал от нищо, защото всяка нещо е направено в полза на човека. Той призна още, че не би живял на село, защото там не би могъл да върши своята работа.