Слънчевите батерии край хасковското село Оряхово, за които се говори, че са на Стефан Софиянски, изгоряха напълно. Те са разположени на площ от около 120 декара. Пожарът е възникнал вчера около 13 часа в покрайнините на село Оряхово, община Любимец.Поради горещото време и сухата растителност пожарът се е разраснал за броени минути, разказват очевидци от селото. Четири противопожарни екипа, горски работници и доброволци от селото и от Любимец са помагали при гасенето на стихията.

Местните хора са били истински изплашени, защото духал силен вятър и е било на косъм пламъците да захапят крайните къщи. 

Селото е спасено, но е унищожена растителността на 350 декара земя, както и фотоволтаици и трансформатори, разположени на 120 декара площ. Хора от селото са готови да се закълнат, че слънчевите батерии принадлежат на Софиянски, тъй като са го виждали много пъти да идва в селото при монтирането на съоръженията, а и след това. 

Може соларният парк да не се води лично на негово име, предположи един от местните жители, но ние знаем, че е негов. Колко са загубите, случайно или умишлено са предизвикани пламъците, са въпросите, на които полицията в момента търси отговор.