Кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия милиардерът Доналд Тръмп заявил, че заради наплива от нелегални мигранти САЩ се „движат към ада”, съобщи Politico.Отговаряйки на въпрос във вечерното шоу на Бил О`Райли за ситуацията вътре в САЩ, политикът заявил, че счита за необходимо да бъдат изгонени от страната децата на нелегалните мигранти, родени на територията на САЩ.

„Аз не мисля, че те имат американско гражданство. Ние трябва да започнем да вземаме за себе си нашата страна. Нашата страна се движи към ада!" – заявил Тръмп.

Преди това политикът обяви, че ако стане президент ще отмени указа на президента Барак Обама в сферата на миграционната политика, включително забраната за депортиране от САЩ на деца, ако те са влезли в страната с родителите си без документи.

Тръмп е лидер, според допитването до общественото мнение, сред всички претенденти за президент от Републиканската партия. При това е трудно да се разбере дали му пречат или му добавят популярност многобройните скандали. За времето на предизборната кампания милиардерът оскърбил един от конкурентите в предизборната борба, скарал се с водещ на телевизионния дебат и наругал мнозина представители на Републиканската партия.