Пожарникар от Свищов сам спаси бедстващ мъж в горящ апартамент. Инцидентът е станал около 8 часа в сряда. По същото време Борис Борисов се прибирал от 24-часово дежурство, съобщава „Труд”.На връщане от смяна пожарникарят забелязал, че от жилище на втория етаж на блок в квартал "Симеон Ванков" в крайдунавския град се извиват пламъци и дим. 

Пожарникарят незабавно изтичал до апартамента и чул, че отвътре се носят стенания, драскане и кашляне. Обадил се в службата да изпратят екип, предупредил обитателя да се отдръпне и с ритник разбил вратата. 

Борисов открил 66-годишния Венцислав Иванов в безпомощно състояние, който бил паднал в коридора на задименото жилище.

"Изведох трудноподвижния стопанин навън. Отворих прозореца на стълбището и като вдиша чист въздух, се посъвзе. В този момент пристигнаха колегите и изгасихме пламъците, които бяха тръгнали от терасата", разказа спасителят.

Оказало се, че в злополучната сутрин Венцислав Иванов се захванал да си приготвя топла закуска. Включил готварската печка на терасата, сложил тиган с мазнина, но го забравил. Така избухнал пожар, а пламъците бързо обхванали печката и изпепелили абсорбатор, дървена и PVC дограма.

"Направил съм предложение за награждаване на Борис Борисов. За него такива дейности са ежедневие. По време на смяната му преди случаят със спасяването на човека, сам с водача на един противопожарен автомобил са гасили сухи треви", сподели шефът на противопожарната служба в Свищов Стефан Димитров.