Опитът на мъж да отмъкне 2336 лева от служител на газстанция в Бяла не само се провалил с гръм и трясък, но и впоследствие записа в досието му първа присъда.
На 16 декември 2014 година беленчанинът се въоръжил със сребриста запалка, която заради впечатляващата си форма на пистолет, можела да пробуди сериозен страх у околните. Влязъл в газстанцията със самочувствието на екшън герой и започнал да заплашва бензинджията, размахвайки фалшивото оръжие. Целта му била да докопа оборота на търговския обект.
Историята обаче не се развила според намисления от грабителя сценарий и той не успял да постигне целта си. Но пък стигна до съд с обвинение за опит за грабеж.
Мъжът призна изцяло вината си, тъй като камерите в газстанцията са записали всяко негово действие, а оспорване на запечатаното във видеото би било неразумно и би му докарало по-солено наказание. Затова несполучилият престъпник предпочете доброволно да получи присъда, като се споразумее за нейния размер с прокуратурата. Така той се сдоби с 1 година и половина условно наказание с 3 години и половина изпитателен срок. Пишман грабителят ще трябва да се раздели с пистолета-запалка, която ще бъде конфискувана, тъй като с нейна помощ е тръгнал да върши престъпния си замисъл. Наказанието е окончателно.