Разкриването на обирджия на ученик в русенско училище отведе криминалисти от Първо РПУ до пишман бандит, направил опит да ограби дете.
На 15 януари около 21 часа 15-годишно момче било пресрещнато и заплашено с бой от младеж, който поискал да му даде парите си. Опитът за грабеж се случил на кръстовището между улиците „Николаевска“ и „Св.Георги“. Момчето обаче успяло да избяга и се скрило в близкия блок „Житен клас“. Още същата вечер майката на хлапето се обадила в Първо РПУ и започнало издирване. 
Седмица по-късно в 10 часа сутринта младеж, който разхождал голямо черно куче в двора на СУ „Васил Левски“, се доближил до ученик, който хапвал закуската си. Кучето застанало пред момчето и започнало да ръмжи, а баткото прошепнал в ухото на изуменото дете да не мърда, бръкнал в чантата му и взел от портмонето му 40 лева. После си тръгнал преспокойно. За този грабеж също е подаден сигнал в Първо РПУ.
Криминалистите първо стигнали до 18-годишния пишман обирджия на момчето до бл.“Житен клас“, а чрез него открили и извършителя на грабежа за 40 лева, който също се оказал на 18 години и бивш ученик в училището. Отнетата сума е върната на момчето.