Двегодишни непрекъснати пререкания между съседи в крайна сметка стигнаха до съда. Случката, която доведе до финалната фаза на междукомшийските разпри, е от март 2013 година. А поводът за завеждане на дело - дърпане на ръката с леко охлузване.
Напрежението се нагнетило от редовните среднощни викове и блъскане по вратата на апартамента на жалващата се съседка. Самата тя тропала и звъняла на собствения си дом в 3.30 часа посреднощ, за да й отвори мъжът й, тъй като не си носела ключове. С нея бил и брат й. Шумът събудил семейството на родения в Истанбул съсед Д.В. Макар да е само от две години в Русе, той не издържал на изнервящите викове и звънене, излязъл на етажната площадка и изблъскал брата на шумната комшийка. Жената решила да се намеси и застанала между двамата мъже в опит да защити брат си. Изнервеният съсед я блъснал към стената, като я хванал за ръцете, за да я изкара от свадата и се прибрал в апартамента си. Тя обаче веднага се обадила в полицията. Униформените дошли, но като видели, че няма видими следи от наранявания, отвели участниците в конфликта за обяснения в районното управлние. Няколко дена след това оправната комшийка и брат й отишли при съдебен лекар, за да удостоверят нараняванията си. От прегледа станало ясно, че жената има 2 сантиметра кръвонасядания на лявата мишница и 4 сантиметра на дясната ръка.
Заради това, че жената не за първи път вдига висок, продължителен и дразнещ шум от викове, разговори на висок глас, придружени с ритници по входната врата на жилище, всичко това съпроводено с непрекъснато натискане на входен звънец, и то в продължение на половин час през нощта, съседът й бе признат за невинен от районните магистрати, а след това и от Окръжния съд. Тъй като жената обаче е пострадала от умишлено нанесена лека телесна повреда, първоинстанционните магистрати не са се произнесли по правилата дали обезщетението, за което претендира, трябва да се уважи или не. Затова окръжните магистрати върнаха този въпрос за разглеждане отново от друг състав. Той трябва да реши дали шумната комшийка има право на 3000 лева обезщетение за причинения стрес от съседа й. Така той може да се окаже в позиция да плаща за нещо, за което е признат за невинен.