Продължила повече от 10 минути частна заря близо до Халите, отекваща из централната част на Русе около 23.30 и разбудила стотици хора, вчера предизвика нова вълна възмущение - този път заради оставените камари обгорени хартии и други отпадъци от многобройните изстреляни фойерверки.
Устроилата си огнено забавление в пешеходната част на ул.“Александровска“ между паметника на Стефан Караджа и Братската могила компания тепърва ще бъде установена. Община Русе проверява оплакванията на граждани и вероятно ще стигне до тези, които са се забавлявали, без да ги е грижа нито че пречат на всички останали, нито че има изрична забрана за използването на пиротехнически средства по време на коледните и новогодишни празници. 
Предвидените в съответната общинска наредба глоби за това са от 200 до 500 лева, друг въпрос е могат ли тези пари да стреснат хора, които са похарчили за пиротехника 2-3 пъти по-голяма сума. Още повече, че по неофициална информация вече се знае кой е организирал зарята - дама със собствен бизнес, която пищно отбелязала рождения си ден с приятели, без да се вълнува от писани и неписани закони и наредби.