Насинен от бой 83-годишен русенец е приет за лечение в болницата в понеделник в 15 часа. Подаден е сигнал до полицията, след което екип от Второ РПУ е установил, че дядото е пострадал заради силния звук от телевизора.
По-рано през деня възрастният мъж, който живее в бл.“Сметана“ в „Здравец Изток“, усилил звука на телевизора и 47-годишният му съсед не издържал на шума. Отишъл в дома на стареца, позвънил, но никой не отворил. Тогава съседът разбил входната врата, счупил телевизора и хвърлил един бой на дядото.
Възрастният мъж потърсил медицинска помощ след побоя и е настанен в болницата без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.
Миналата седмица заради силна музика от телевизор в бивш блок на ТЕЦ-Изток се проля кръв. Тогава 72-годишен русенец усилил музиката докрай в 20 часа и съсед на 42 години отишъл да му направи забележка. Старецът обаче взел кухненския нож и наръгал в корема съседа си. За щастие раната не е дълбока и след претърпяна операция пострадалият се възстановява.