Кметът на Русе Пламен Стоилов е класиран на призови места в 8 от 12 категории в традиционната годишна класация на сайта kmeta.bg.
След първия етап на надпреварата „Кмет на годината 2015“ бяха излъчени 10-те най-добри кметове в различните категории, които преминават във втория етап на гласуването. Той започна на 14 август, като победителите ще бъдат обявени на официална церемония на 11 септември от 23:00 часа в хотел „Маринела“ в София. Церемонията ще бъде излъчена пряко по БНТ. Единствено категорията „Кмет на гражданите“ ще остане отворена през цялото време. Почетните награди за „Кмет на Европа“ и „Кмет на България“ пък ще бъдат връчени от специална комисия. 
Стоилов е в топ 10 на категорията „Кмет на годината 2011-2015“, като наградата ще грабне градоначалникът, направил най-много за града, хората и общността за целия мандат на своето управление. Във втория етап на гласуването русенският кмет е класиран в категориите „Инвестиции и заетост“, както и „Популяризиране на местния туризъм“. Стоилов попада в топ 10 и в „Пълноценна жизнена среда“, „Здрави жители“ и „Иновации, наука и образование“. Той е сред първите десет и в категорията „Развита инфраструктура“. 
Организаторите на надпреварата не пожелаха да посочат на кое място в съответните категории е класиран Стоилов, тъй като това ще повлияе на вота.
Управниците се състезават за постигнатото през целия мандат 2011-2015, като са разделени в три категории според населените места: малки, средни и големи. 
В категорията „Модерно земеделие“ в топ 10 на малките общини са класирани кметовете на Бяла Кольо Келерджиев и на Ветово Георги Георгиев.