Крадци се възползват от отворени прозорци и балкони в жегата и обират домове на непредпазливи собственици. Само за ден полицията е регистрирала няколко такива случая през уикенда, съобщи marica.bgВ събота вечер между 20 и 22 часа неизвестен извършител е влязъл през незатворен прозорец в къща на ул. Битоля. Успял да отмъкне айпод, айпад и 150 евро.

На същия ден сутринта пък пловдивчани от улица Иван Драсов се събудили без мъжка борсета, в която имало около 1000 лева. Предполага се, че кражбата е станала около 7,30 часа, като в жилището е проникнато през отворена врата на терасата. Извършени са огледи и са образувани досъдебни производства съответно в Първо и Трето районно управление, казаха от полицията.

Междувременно около 15 часа и при полицаите в село Труд е постъпил сигнал за подобно посегателство. Той е за нахлуване на частен адрес в село Желязно. Там обаче се предполага, че крадците са проникнали чрез подбран ключ. Откраднали са около 2000 лева, 1000 евро и 2000 турски лири.

Криминалистите пък разкриха дързък обир на баровска къща в Ягодово. Авторите на удара отиват на съд. Рецидивистите Александър Иванов /21/ и Иван Николов /27/ отработили своя план, след като се хванали на работа при собствениците. Апашите извадили късмет къщата да остане празна в момент, когато стопаните заминали за чужбина. На 21 март разбили вратата с метална щанга и изтарашили цялата сграда. В богатата им плячка влизат два телевизора, лаптоп "Сони", музикална уредба "Пайнер", декодери, рутери. Задигнали още марковата козметика и бижутата на стопанката, луксозна чанта "Луис Вюитон", часовници Емпорио Армани, Верту и позлатен Ротания.