От 1 до 15 юни бяха арестувани и разпитвани по тъмно и без адвокат служители от общинската администрация. На тях им е казано да обясняват, че кметът им е наредил. В това са участвали хора от ДАНС, от икономическа полиция. И в края на юни или началото на юли е назначен нов наблюдаващ прокурор. След това без да бъда питан, по случая съм привлечен като обвинаем. Наложи ми се да ме приемат в болница и докато бях там, получих две призовки. След като бях изписан от болница, пак получавам призовки. Това обясни кметът на Карлово Емил Кабаиванов пред Нова тв.

Миналата седмица държавното обвинения обявиха, че издирват Кабаиванов, за да му повдигнат обвинение за безстопанственост, която е причинила щети за около 23 000 лева. Той бил наел трима души да работят по водния цикъл на Карлово, но те не ходели на работа. Въпросните пари, които формират щетата, са заплатите им.

Прокуратурата обяви, че Кабаиванов не може да бъде намерен, за да му се повдигне обвинението. Всеки път, когато трябвало да се яви, той постъпвал в болница. Кметът оспори твърденията на държавното обвинение с аргумента, че наистина има здравословни проблеми.

Конкретните поръчители ще излязат рано или късно наяве, каза той. "Има си конкретни изпълнители и всеки ще си носи отговорност. Въпреки тези насилствени действия карловци са достатъчно умни хора и ще преценят кой е крив и кой е прав. Не мога да бъда оклеветен само с дансаджийки и на икономическа полиция акции."