Специализиран магазин за месо и месни продукти на фирма „Надежда М“ е разбит и ограбен седем дни, след като отворил вратите си за клиенти.
Магазинът се намира в бл.“Преслав“ на ул.“Плиска“. Миналата сряда той е бил официално открит. Във вторник призори обаче апаши разбили стъклопакета на ПВЦ дограма в задната страна на магазина, която се намира на паркинга на блока, и прескочили в помещението. Тъй като алармата е писнала, бандитите грабнали оставените 148 лева оборотни пари и нападнали най-близката до прозореца хладилна витрина с малотрайни колбаси. След минути те излезли със стока за 100 лева плюс парите в брой, като нанесли щета за общо 250 лева. На място са пристигнали служители от охранителната фирма и от полицията, но само са констатирали кражбата. От апашите нямало следа.
Добре че са нямали време да нападнат хладилната витрина откъм входната врата, в която държим суджуци, луканки и други сухи деликатеси, защото тогава щетата щеше да е много по-голяма, казаха вчера пред „Утро“ продавачките в магазина.