Пловдивският поет Николай Славов, който нашумя с делото на девственицата Албена Хинкова, побърка съседите си с буйно пиянство, пише „Марица”. По цял ден и по цяла нощ от апартамента му на ул. „Севастопол” 20 се носи силна музика, викове и тропане.В продължение на три дни - от 28 до 30 юли съседи няколко пъти се обаждали на телефон 112, за да търсим съдействието на полицията. Същото се повтори на 7 и 8 август. Този тормоз продължава вече десет години. Възрастни и децата са стресирани от този непрестанен психически тормоз. 

Комшиите са писали неведнъж жалби до полицията. Те са описвали как в 5 сутринта от жилището на поета гръмва „Вставай, страна огромная” или в 3 през нощта звучи „Марина, Марина”. „Много пъти сме говорили със Славов и сме го предупреждавали да спре с изцепките, но ефектът е никакъв”, казват съседите. 

Те вече са събрали подписка от три съседни кооперации срещу буйния си съсед. Документът е внесен във Второ районно и в кметството на район Централен. Търсим съдействие от институциите в града г-н Славов да бъде усмирен, казват живеещите на "Севастопол" 20. 

”Аз имам звънец на входната врата, както и на домофона. Като съм вдигал шум, да дойдат да ми звъннат или да ми почукат. Или да викнат полиция. После кой е крив? Аз като съм недоволен от нещо, се качвам до съседите, звъня им на вратата и ги предупреждавам”, коментира Славов. 

Според него, има шум, но досега никой не му е направил забележка. „Това е удар в гърба. Имам магнетофон, дек, тонколоните ми са по 10 вата и вечер, като е тихо, сигурно се чува. Но ние се разминаваме всеки ден по стълбите със съседите и си казваме: здравей. Нищо повече”, недоумява поетът. 

Съседите на Славов обаче настояват институциите да се намесят и денонощният тормоз най-накрая да спре. 

Името на Николай Славов влезе в новините покрай делото, което заведе срещу него поетесата Албена Хинкова. Тя внесе в съда граждански иск от 3000 лева заради това, че се усъмнил в девствеността на 40-годишната дама. 

Думите му към нея по време на литературна сбирка били: Кажи бе, моме, макар че ти не си мома". Първоначално Хинкова представи медицинска експертиза, която да докаже девствеността . По време на делото, което се отлага няколко пъти, съдът назначи нова експертиза. Три големи болници в Пловдив вече отказаха да се занимават с казуса заради голямата си натовареност. Сега съдбоносната експертиза ще бъде изготвена от частна клиника.