Най-опитният в състава ни на европейското първенство по бокс в Самоков – Тервел Пулел, си осигури участие на 1/4-финалите на шампионата, информират от БФ Бокс. В мач от втория кръг на кат. до 91 кг срещу словака Ерик Тълканец българинът не даде повод на съдиите да си помислят нещо друго, освен да му присъдят победата с пълно единодушие – 3:0 (29:28, 30:27, 30:27).
Бронзовият ни медалист от Лондон 2012 наложи доминацията си най-вече във втория рунд с комбинация от разнообразни удари, а после се дръпна и доигра тактически правилно срещата си.
Така публиката в „Арена Самоков" бе възмездена да види вдигнатата ръка на Пулев като победител, след като половин час по-рано бе крайно разочарована от решението на финландския рефер да дисквалифицира Айрин Исметов при 64-килограмовите.
Съпреник на Тервел на 1/4-финалите ще бъде холандецът Рой Корвинг, който се наложи над Кевин Мелхюс от Норвегия. Победа в следващия кръг ще гарантира на Пулев медал от европървенството и квота за световното през октомври в Доха.