Близо 4000 души чакат на "Лазур" днес за сблъсъка между основните претенденти за елита Нефтохимик и Дунав Русе. Шейховете пуснаха в предварителна продажба билетите и през седмицата интересът кьм тях беше повече от сериозен. Внушителна агитка се очаква и от Русе, в която да бъде и кметьт на крайдунавския град Пламен Стоилов. Присъствието във ВИП ложата ще бъде засилено и от факта, че градоначалникът на Бургас Димитър Николов също ще присъства.
Наставникът на зелените Радостин Кишишев ще може да разчита на всичките си налични футболисти. Възстановени от травми са Величко Величков и Любомир Любенов- Хиената. Последният се контузи в първия крьг на първенството, но вече е напълно готов за игра. Опитният офанзивен полузащитник е с основна роля в схемата на Тинката и от него се очаква да бъде най-опасният футболист атака за Нефтохимик. Снажният бранител Величков ще остане най-вероятно извън групата, защото още му липсва игрова практика след получената преди месец травма. Очаква се титуляр за шейховете да започне и Станислав Дрянов, който миналия кръг се появи на терена при загубата от Добруджа и показа, че се намира в добра форма.

"Очаквам да се получи изклкючително тежък мач, да стане здрава битка. Мисля, че сме се подготвили добре за срещата с Дунав Русе. Те разполагат с много стойностен състав. Знаете, че именно Дунав са един от най-силните отбори в Б група и са сред претендентите за промоция в А група. Ние обаче сме ги сме разучили добре, анализирали сме играта им и съм убеден, че сме готови за тази среща. Пред нас няма алтернатива освен победата. Тук е моментът да призова нашите привърженици за максимално мощна подкрепа. Нека дойдат на стадиона и ни помогнат заедно да спечелим трите точки. Младите момчета в отбора имат нужда и заслужават да бъдат поощрени от феновете ни. Нека нашите привърженици за пореден път да покажат, че са най-верните и предани", коментира за TribunaBurgas.bg наставникьт на Нефтохимик Радостин Кишишев.

В предишния кръг зелените паднаха от Добруджа като гост, а в първия кръг тръгнаха с трудна победа - 2:1 над Локо Мездра у дома.

Старши треньорът на Дунав Русе Веселин Великов сподели, че концентрацията на тима за предстоящия мач в Бургас с Нефтохимик е на високо ниво.

"Предстои много труден мач. Момчетата обаче са мотивирани и готови да дадат всичко от себе си, за да продължат с добра игра да постигат добри резултати", коментира наставникьт на драконите.

В първия кръг русенци удариха Лудогорец II в Разград с 3:2, а после разбиха с 4:1 у дома и втория тим на Литекс. Великов няма кадрови проблеми и ще може да заложи на най-доброто, с което разполага. Очаква се при трети пореден успех футболистите да получат завишени премии.

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ:

НЕФТОХИМИК: Господинов, Гочев, Кижев, Жеков, Хаджиев, Андонов, Неделчев, Дрянов, Георгиев, Цачев, Баев
Резерви: К. Георгиев, Гущеров, Василев, Дончев, Мечев, Чанев, Любенов
Контузен: Величков
Наказани: няма 

Дунав: Луков, Парнаров, М. Милчев, М. Ковачев, Ат. Атанасов, Д. Димов, Раденцов, Н. Колев, Юл. Ненов, Д. Лозев, Будинов
Резерви: Ст. Антонов, Г. Чакъров, Св. Читаков, Й. Димитров, П. Патев, М. Петков, Д. Станчев
Контузени: няма
Наказани: няма