Прокуратурата не е източник на информацията, че на територията на България има представители на Ислямска държава, съобщиха от нейния пресцентър.

"Във връзка с появила се в медии информация за пребиваването на представители на Ислямска държава на територията на Република България, пресцентърът на прокуратурата съобщава, че не е източник на подобна информация", се казва в съобщението.

"Всяко позоваване на пресцентъра на прокуратурата за наличието на терористи у нас е неточно и некоректно. Прокуратурата е в непрекъсната връзка с ръководствата на МВР и ДАНС", се казва още в документа.

По-рано в медиите се появи информация, че в страната са въведени извънредни мерки за сигурност. Полицията издирвала двама предполагаеми терористи - мъж и жена. Не е ясно как точно и кога са влезли в страната ни. Предполага се, че двамата са свързани с групировката "Ислямска държава".

Още вчера снимките им били разпратени до областните дирекции на полицията, оттам са стигнали до районните полицейски управления. Под прицела на службите били ключови транспортни и стратегически обекти – летища, гари и автогари.