Още в късните часове снощи обикновени граждани поднесоха цветя и плюшени мечета, с проблясващи свещички, пред президентството в памет на без време отишлият си 14-годишен Филип - син на държавния глава Росен Плевнелиев, предаде БГНЕС.

Хората започват да пристигат с цветя и днес, за да изразят своите съболезнования към мъката на семейството. На картичка във формата на сърце е написано: Почивай в мир, мило дете!

Две семейства с деца се насочиха към импровизирания паметен кът.

"Дойдохме да изкажем нашите съболезнование по този скромен начин. Едно цвете, нищо повече - чисто човешка трагедия… Съжаляваме за случилото се, дано /президентът - бел.а./ намери сили да продължи", заяви един от мъжете.

Вчера от прессекретариата на президентството разпространиха съобщението, че първородният син на Росен Плевнелиев е починал.

Изявлението гласи: "Днес, 8 август, ни напусна първородният ни син Филип. Той беше добро и слънчево дете - даряваше радост на нас и на всички, които го познаваха. В този изключително труден за семейството момент, съпругата ми, двамата ни синове и аз молим да бъдем оставени на спокойствие в скръбта ни."

Филип Плевнелиев беше ученик в Първа частна математическа гимназия. Според лекари в Трета градска болница, където детето е било прието по спешност, то е починало от изключително рядко заболяване на аортата, без никакви предварителни признаци и симптоми по време на растежа.