Наставникът на Литекс Люпко Петрович няма да продължи да води тима. Пред сръбския специалист има неотложни и важни семейни проблеми, които трябва да решава и той се прибира още днес в родината си, съобщават "оранжевите" на официалния си сайт.

Още при назначаването му преди месец наставникът се е разбрал с клубното ръководство да помогне с каквото може в началото на сезона за стабилизирането на тима след отпадането от евротурнирите и работата му да продължи, докато бъде намерен подходящ треньор, уточняват от Литекс.

"Сърдечно благодарим на Люпко, че откликна на поканата ни да се завърне при нас в труден момент. Той изпълни своята задача успешно и ни помогна да стартираме добре шампионата. Винаги ще си е наш приятел, на който ще разчитаме. Пожелаваме му успех", заявиха от ръководството на ловчанлии.

Петрович води тима в първите три кръга от "А" група, в които Литекс записа победи над Лудогорец и Монтана, както и равенство с Левски на "Герена". Петрович оставя отбора на първо място в класирането на "А" група.