Трябва да хвърчим, за да стигнем до домовете се. Имаме нужда от паркоместа, а не от заграждения и колчета. Ако се наложи да викнем Бърза помощ или стане пожар, няма как да стигнат до нас, трябва да спрат на бул. „Липник“, тревожат се живeeщите във вход А на блок „Родопи“ в квартал „Здравец Север“. Вчера сутринта те били изненадани от работници на общинското предприятие „Комунални дейности“, които поставяли колчета, с които реално хората от входа с лице към съседния „Рупел“ остават без автомобилен достъп до домовете си. Оказа се, че техен съсед от вх. А в бл. „Рупел“ е подал жалба в Общината, с която иска да спре преминаването на автомобили под балкона му, както и паркирането върху зелени площи. Всъщност пред неговия вход също се паркира, но му пречи шумът на останалите автомобили и прахолякът от колите на съседите му в „Родопи“. Така обаче всички 24 семейства във входа остават с отрязан автомобилен достъп до входа си.
Този проект е отдавна. Заграждението е от преди четири години, но някой извади колчетата. Освен това засипването с камъчки, което те са направили пред блока, е незаконно, тук трябва да са зелени площи, коментира Димитър Димитров, който е подал жалбата до общината. 
Имаме подаден сигнал, решението е взето на Комисия по организация и безопасност на движението. Гражданите, които са се оплакали при вас, се възмущават, че им забраняваме да спират върху зелени площи, което е наглост, каза за „Утро“ шефът на общинското предприятие „Комунални дейности“ Стамен Савов. Той допълни, че живеещите в блока не бива да се притесняват, тъй като има откъде да мине пожарна.