Иваново от вчера е в шок заради убийството на 44-годишната Петя Василева, намерила смъртта си в търсене на любов във варненското село Гроздьово.
В събота Петя, която е общински служител и отговаря за европейските програми и проекти на Иваново, отишла за уикенда при 58-годишния си приятел в Гроздьово, известен сред местните като Ангел Диверсанта. Двамата имали връзка от около половин година и използвали всяка удобна възможност да се видят въпреки голямото разстояние.
Според неофициална информация двамата били заварени в неудобно положение от съпругата на Ангел, който е бивш военен и имал сред съселяните си репутацията на „откачалка“. Последвал тежък скандал, след който Диверсанта и Петя излезли с фолксвагена на мъжа.
Към 18.40 часа в неделя във варненската полиция постъпил сигнал за два трупа до автомобил в землището на Гроздьово. При проверка на място Петя била открита простреляна в главата на предната дясна седалка на автомобила, а Ангел лежал мъртъв на земята. Наблизо е бил открит и пистолетът, донесъл смърт на двама души.
Петя Василева е самотна майка, има син на 14 години, който наесен ще учи в Русе. Убиецът й има пълнолетни синове. Макар че картината е ясна, Окръжна прокуратура във Варна образува според изискванията на закона досъдебно производство за двойно убийство срещу неизвестен извършител – престъпление по член 116, ал. 1, т. 4 от Наказателния кодекс.