Преди време се каза логично на една пресконференция, че значението на „Дунав“ ще е по-ярко, когато на трибуните има поне 5000 зрители!
Дотук добре, но пред стадиона в събота имаше една каса с две билетопродавачки. Половин час преди мача се изви огромна опашка. Жените не смогваха, хората почнаха да роптаят, някои не издържаха, обърнаха гръб и си тръгнаха! Накрая бентът се отприщи и остана впечатлението, че някои зрители атакуваха трибуните ан блок и гратис. 
„Влязох през дупка на разкъсана мрежа зад паметниците на Никола Йорданов и Слави Калчев. Принудих се да върша глупости на стари години! Не ми е до парите, но ми кипна да чакам“, разказваше мъж на около 50.
Фенка пък додаде, че съобразителни момчета накупили доста билетчета по-рано и ги пласирали за петарка. И окъснелите по опашката махали с ръка: „Давай!“
Дали е така? Нямаме доказателства!
Тази слабост в организацията на мача не бива да се повтаря. Първо, някой трябваше да вдене, че интересът към двубоя ще бъде по-сериозен. Второ, всеки лев е пряка инвестиция в клуба. Нали говорим и се надяваме, че един ден ще се намери български отбор, който ще кърпи бюджета си и на базата с по-висока посещаемост. 
Да припомним пак - предварителната продажба на билети за мачовете на „Дунав“ ще върви от понеделник до петък в магазини „Фаст Маркет“ на „Петко Д.Петков“ 3 и „Плиска 94“. Идеалният вариант обаче е абонаментната карта, която струва 45 лева. 
Но въпреки тези предварителни възможности и облекчения касите пред стадиона трябва да са повече.