Третото поредно издание на световното еко рали "България" ще започне днес от 16.30 часа пред столичния "Гранд хотел София".
В надпреварата, която е шести кръг от Световния еко рали шампионат на ФИА, ще премерят сили 15 екипажа.
Трите чуждестранни тандема са водени от четирикратния световен шампион Масимо Ливерани. Листът с българските представители е оглавяван от миналогодишните победители в състезанието и трети в света за 2014 г. Калин Дедиков и Георги Павлов с Great Wall C30.
Дуото на "Октан рали тийм" отново ще се бори за призови места, а новото при екипа е наличието на нов спонсор за надпреварата. Отборът обяви важно партньорство с Roboshop.bg, онлайн магазин за косачки роботи.
"Много сме доволни от началото на съвместната ни работа с Roboshop.bg. Компанията ни оказва несравнима подкрепа именно за българския кръг от световния шампионат, в който имаме амбициите да защитим миналогодишния си успех", заяви пилотът на тима Калин Дедиков.
Той очаква трудно и оспорвано състезание, което да е повторение на битката от сезон 2014. "Преди година организаторите бяха подбрали интересно трасе по отсечки от рали "България", които бяха истинско изпитание за всички участници. Предстоящата надпревара също ще има много атрактивни етапи, които изискват максимума от екипажите", допълни Дедиков.
От официалното откриване пред "Гранд хотел София" състезателите ще стартират към финала на първата отсечка след село Алино, а тежкият втори етап ще ги отведе чак до Троян. Последното изпитание пред екипажите е още по-дълго – от Троян до Горна Оряховица.
В момента Дедиков и Павлов заемат седмо място във временното класиране на световния шампионат с 16 точки, спечелени в три участия от първите пет кръга.
"В италианското еко рали "Мендола" изпълнихме целта си да се завърнем в десетката. С успешно представяне пред родната публика ще можем да наберем още скорост и отново да се борим за призовите позиции в шампионата", заяви навигаторът на "Октан рали тийм" Георги Павлов.