Земетресението стана тази сутрин в 5 часа сутринта, разрушенията са повече от предишното. Според данните на сеизмолозите, трусът е бил от 5.8 по скалата на Рихтер, други източници го дават с магнитут от 5.7, каза по телефона за Нова телевизия българка, живееща на острова.
Вторичните трусове продължават, хората са в паника и това е обяснимо, продължи тя. Най-страшното е, че никой не знае ще спре ли земята да се люлее.

Нашенката допълни, че от седмица, когато стана първото земетресение, хората са в непрекъснат стрес и очакване на нови трусове.

Съборени огради на болницата и пристанището и девет души, пострадали от падащи предмети, са първите резултати от силното земетресение, което тази сутрин разлюля Йонийския архипелаг и беше усетено най-силно на остров Кефалония, предават гръцките електронни издания.

Вестник "Катимерини" съобщава, че земетресението в 5.08 ч. е било с магнитуд от 5,7 по Рихтер. Изданието уточнява, че първоначално е било съобщено за 6,4 по Рихтер, а в последствие - 6, 1 по Рихтер. "Катимерини" цитира кмета на Кефалония Александър Парисис, който съобщава за няколко пострадали здания и за паднали огради. В кметството все още няма информация за предизвикани свлачища и разрушени пътища. Радио "Скай" съобщава за девет души леко наранени от паднали домашни предмети.

След първия голям трус в края на януари в Кефалония последваха 92 вторични, някои от които над 4 по Рихтер.