Димитър ДРАГАНОВ
Върнато от Апелативния съд за ново разглеждане дело срещу дилър на наркотици вчера не успя да тръгне. Причината е, че адвокатът на подсъдимия Борислав Стоянов Петров, на 46 г., е отказал да го защитава. Поради това нов състав на Окръжния съд отложи делото за началото на септември със заръката дотогава Петров да упълномощи нов адвокат. 
Борислав Петров, познат като Бат Боби, Бояджията и Матрицата, бе осъден през април на 4 години затвор за държане на наркотици на стойност 2017 лева. Тогава обвинението му искаше присъда от 10 години затвор и 60 000 лева глоба, но подсъдимият и адвокатът му поискаха съкратена процедура и така наказанието олекна с 1/3. Присъдата бе оспорена пред Апелативния съд, който върна делото на Окръжния съд за разглеждане от нов състав поради нарушение в процедурата.
Бат Боби бе задържан на 2 октомври 2013 година при акция на Криминална полиция, след като осъществил поредна сделка с наркотици пред дома си в кв.“Дружба 2“. Тогава в гаража му полицаите открили дървено хаванче с чукче, части от бутилки и различни предмети, по които имало следи от различни наркотици. В празни кутии от сладолед и сирене пък били намерени и прибрани десетки грама хероин и амфетамин, а в торбичка имало и марихуана. Сделките с наркозависими Борислав сключвал пред блока си или качвал клиента в колата си и докато обикалят из кварталните улици, му продавал дозите. Наркотици той пласирал и в автосервиз под Сарайския мост, в който работел. 
Според обвинението Бат Боби използвал кодови думи, чрез които поръчката за дрога става неразбираема при подслушване на телефонните му разговори с клиент. Ако в разговора е вмъкнато 5-6 минути, това означавало, че клиентът иска 5-6 грама марихуана. С поръчка за два билета за мач или концерт пък се давала заявка за две топчета марихуана. Когато в разговора се споменяло „забравих си ключа в нас“ значи става въпрос за по-голяма поръчка. Ако пък клиентът чуе покана да мине през дома му, значи дилърът е зареден. Щом дилърът откаже среща, значи няма стока за продан.
След задържането му през есента на 2013 година Борислав Петров изкара в ареста до юни 2104, след което е освободен под домашен арест.