Специализираната прокуратура в София поема проверката по сигнал на кмета на Ветово Георги Георгиев за необосновано високите хонорари за правна помощ, които председателят на общинския съвет д-р Мехмед Мехмед еднолично е определял. Окръжният прокурор Георги Гергиев изпрати преписката на столичните прокурори за разследване по компетентност, тъй като става въпрос за председател на общински съвет, за който се твърди, че е извършил престъпление. 
Според кмета Георгиев председателят на общинския съвет сключва неизгодни сделки и разпилява имуществото на общината, като определя възнаграждение на представляващите я пред съда адвокати в значително завишени размери. Кметът твърди, че хонорарите за правна помощ по 14 дела от началото на мандата на общинския съвет до настоящия момент са за общо 75 888 лева. По думите му при нормална стойност на хонорарите от 600 лв. на инстанция общата сума, която би следвало да се плати по всички дела, е в размер на 16 800 лв, т.е. д-р Мехмед е сключил договори с 60 000 лева по-висока стойност. Към сигнала Георгиев прилага решения на общинския съвет, съдебни решения и договори за правна защита и съдействие. 
Както "Утро" писа, именно неизгодните договори за правна помощ бяха един от мотивите инициативен комитет във Ветово да поиска оставката на председателя на общинския съвет.
Действал съм съгласно законите и тарифите на адвокатите са съгласно закона за адвокатурата. Който е решил, че са завишени, трябва да го докаже. Всичко друго приемам за опит за манипулация и подвеждане. Твърди се, че се водят 14 дела, като 80% от тях са заведени от кмета на общината, с които обжалва решения на общинския съвет. Само четири от тези дела са приключили, другите са висящи, каза председателят на общинския съвет д-р Мехмед, който все още не беше получил информация, че преписката е изпратена на Специализираната прокуратура.
Специализираната прокуратура трябва да се произнесе по евентуалното наличие на достатъчно данни за образуване на досъдебно производство. 

Д-р Мехмед в инцидент с развити
болтове на колело на колата му

Неизвестни засега злосторници развили болтовете на едно от колелата на личния автомобил на председателя на общинския съвет във Ветово д-р Мехмед Мехмед в неделя вечер. Инцидентът той определи като опит за сплашване и за физическо отстраняване. Д-р Мехмед е подал жалба в полицията в градчето и в момента тече разследване. 
След заседание на общинското ръководство на ДПС във Ветово в неделя вечер председателят на общинския съвет пътувал към Глоджево, но колата започнала да друса. Д-р Мехмед слязъл да провери какво се случва и установил, че и петте болта на предното ляво колело са развити. Той се е консултирал със специалисти, които са му обяснили, че няма как пет болта на една джанта да се развият сами. Предстои органите на реда да установят дали става въпрос за умишлени действия срещу председателя на общинския съвет.У