Поне двама футболисти от Русе ще играят за „Литекс 2“ в идния мач на ловчанлии като гости на „Дунав“ тази събота. Реян Даскалов и Георги Минчев участваха в двубоя срещу „Добруджа“ /1:1/. Те започнаха като титуляри и останаха на терена през цялото време. 
20-годишните Реян и Георги са възпитаници на русенската школа. Когато шумно обявената ловешка академия бе във вихъра си, двмата тръгнаха към „Литекс“. Днес те са младежки национали, а доскоро влизаха и в сметките на Красимир Балъков, когато беше старши треньор на първия отбор. И двамата имат мачове за представителния тим. Даскалов е градивен халф, а Минчев - централен нападател.
Феновете на „Дунав“ ще видят в игра и други футболисти със стаж в елита с „Литекс“. Това са Румен Руменов и Антон Недялков.
Най-опасният футболист от дубъла на ловчанлии обаче е юношеският национал Тонислав Йорданов. Той е хитър централен нападател, освен това умее да стреля хубаво при преки свободни удари. 
Старши треньор на „Литекс 2“ е дългогодишният футболист и наставник на „Хасково“ Стамен Белчев. 
Ето на кои играчи заложи Белчев в мача с „Добруджа“: Евгени Александров, Стойчо Атанасов, Илия Мунин /46-Тонислав Йорданов/, Красимир Станоев, Антон Недялков, Емил Петров, Чавдар Ивайлов /89-Динко Митрев/, Реян Даскалов, Галин Минков, Георги Минчев, Румен Руменов.