Мачът за купата на България между „Дунав“ и „Литекс“ в Ловеч продължава да е обект на оживени коментари. За „Утро“ бе интересно да разговаря със старши треньора на русенския отбор за изводите от този двубой.

- Веско, България видя в ефира на „Диема Спорт“ един добър „Дунав“. Такова бе и мнението на госта в студиото Валери Дамянов. Какъв е твоят коментар?
- Ще кажа отново, че някои от футболистите ни започнаха мача прекалено уплашено. Така и не се отпуснаха дълго време. А преди срещата им казах на няколко пъти: „Момчета, играйте заради играта, опитайте се да се забавлявате!“

- Да, но срещу тях бе отбор като „Литекс“?
- Е, „Литекс“ да не е „Реал“ /Мадрид/! Всъщност, аз имам обяснение за притеснението в нашия отбор. И то е, че ни липсват мачове срещу такива тимове. Ако зад гърба ни имаше 5-6 подобни срещи, нямаше да ни преследва такова напрежение и щяхме да играем по-освободено. Винаги съм казвал, че ако искаш да се представиш добре, трябва да имаш и самочувствие, трябва да си вярваш.

- „Литекс“ може да не е „Реал“, но вероятно само заплатата на Данило Асприля е по-висока от възнаграждението на всички играчи от „Дунав“?
- Не знам и не ме интересува каква е заплатата му. Знам, че „Литекс“ излезе срещу нас с 8 чужденци. Затова и мисля, че в крайна сметка няма от какво да се срамуваме. Яд ме е само, че допуснахме по елементарен начин да стане 1:2 и 1:3. И ако си бяхме повярвали по-рано, щяхме да се представим още по-добре. Защото момчетата наистина могат повече.  

- В крайна сметка сверихте ли си часовника срещу един от най-добрите отбори в България?
- Ние си сверихме часовника по-рано и в контроли срещу „Берое“ и „Черно море“, така че имам представа докъде сме стигнали. Мачът с „Литекс“ е минало. В понеделник ни чака домакински двубой за първенство срещу „Пирин“ /Разлог/. Важното е да се подготвим добре и да свършим работата си срещу пиринци.