В това управление отговорността трябва да бъде споделена. Аз приемам като лична загуба отпадането на два въпроса от референдума. Това заяви по Нова телевизия депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова. По думите ѝ някои от колегите от ГЕРБ, които не подкрепиха идеята на президента, са имали проблеми с пултовете в пленарната зала."Това звучи като за олигофрени", обърна се водещият Виктор Николаев с широка усмивка към Десислава Атанасова.

В предаването взе участие и депутатът от Реформаторския блок Вили Лилков. "Въпросът за мажоритарното гласуване беше много общ и не ставаше ясно за хората какво точно се избира", коментира той. По думите му от блока няма да допуснат промяна на изборния кодекс.

Между двамата гости избухна словесен спор относно въпросите за референдума. Десислава Атанасова и Вили Лилков започнаха взаимно да се обвиняват, защо не са подкрепили предложението на Росен Плевнелиев. "Защо не подкрепихте въпроса за преференциалния вот", попита Вили Лилков. "А вие защо не го подкрепихте", отвърна му Десислава Атанасова.