31-годишен баща отвлече малката си дъщеричка и според майката на 2-годишната Ивая - Десислава Маламова, я е извел в чужбина. Жената подала сигнал в столичното 4-то РПУ миналия вторник. Само ден по-късно информацията била подадена в Интерпол, пише "Телеграф". Новината потвърдиха вчера от СДВР, а снимките на таткото похитител и Ивая вече са качени на сайта на международните издирвачи.Десислава и Атанас се оженили преди години. Имали и по-голяма дъщеря, а преди малко повече от две години се родила и Ивая. Между Десислава и Атанас, който е родом от Смолян, обаче започнали проблеми и двамата решили да се разделят, за да не задълбочават още повече разрива в отношенията си, споделила огорчената майка пред ченгетата.

По думите й обаче все още не били разведени, но фактически не делели един покрив. За да не лишава малката Ивая от бащински грижи, Десислава я пускала редовно на срещи с таткото. Миналата седмица мъжът отново взел момиченцето и обещал да го върне във вторник.

Маламова изчакала да дойде уреченият час, в който Атанас обещал да върне Ивая, но той се покрил. Не вдигал мобилния си телефон, като потънал вдън земя барабар с момиченцето. Без да губи време жената отишла в 4-о РПУ и описала случая. Криминалисти разказаха, че според майката, Маламов е извел дъщеричката им зад граница и посочила Гърция като най-вероятна дестинация.
„Проверихме по граничните пунктове, но засега няма данни Атанас и Ивая да са напускали страната. Още повече, когато се извежда малолетно дете без единия родител, то другия задължително трябва да представи пълномощно и декларация за съгласие. А такива документи не са издавани на Маламов”, издадоха разследващи. Те установили, че бащата обитавал няколко адреса на територията на София и Смолян, но на нито един от тях той и детето не били открити. Не се изключва действително да е напуснал страната през зелена граница и нелегално или пък да е успял да укрие 2-годишното дете, затова и е сезиран Интерпол. „Възможно е съпругът да отмъщава по този начин на половинката си. Имат си сериозни скандали, но не се ровим в тях. Сега е важно да открием детето невредимо”, коментираха ченгета.